23 maart 2023

Motorcrossen uit APV en beperkingen carbid schieten er niet in!

Na twee jaar strijden gaat het crossen op eigen terrein toch uit de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en de beperkingen voor bus inhoud voor het Carbid schieten komen er niet in. Het amendement (voorstel tot wijziging) opgesteld door het Berkellandse CDA haalde een raadsmeerderheid. Tradities blijven we koesteren!

Zoals in ons verkiezingsprogramma al omschreven vinden we dat inwoners onderling bij gevoel van hinder met elkaar in gesprek moeten. Zonder direct de gemeente of de politie te bellen. We houden rekening met elkaar.

Voor het Carbidschieten gaan we er van uit dat de veiligheid door de (jongeren-)groepen zelf wordt betracht en schieten niet met gevaarlijke voorwerpen, maar met een (voet-)bal. Wij hebben vertrouwen in onze jeugd en gaan ervan uit dat de richtlijnen worden gevolgd. Zo blijft oudejaarsdag een feestdag in Berkelland, ook voor onze jeugd.

Daarnaast steunden wij het initiatief (motie) om het ziekenhuis in Zutphen volledig intact te houden. De basiszorg moet hier verleend kunnen worden, met dien verstande dat de kwaliteit van zorg gewaarborgd blijft. Het college gaat namens de Raad er bij de directie van het ziekenhuis op aandringen hoe belangrijk de voorzieningen op het platteland zijn.

Wij blijven doen wat we beloven!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.