10 mei 2023

Raadsbezoek Beltrum - de kracht van de samenleving!

Dinsdagavond 9 mei heeft de Raad Van Overleg Beltrum de Berkellandse fracties uitgenodigd voor een bezoek aan Beltrum. Indrukwekkend wat met vereende krachten is gerealiseerd en wat er nog gaat gebeuren. “De Dorpendeal gaat ons hierbij helpen”, aldus voorzitter Wilfried Groot Zevert.

Sander Esselink nam ons mee met het ontstaan van het 4-generatiepark en Mark Ribbers gaf aan dat door de komst van de Survival, de Openclub en de Vitale SportPARKgedachte op De Sonders in samenwerking met VIOS het sociale- en sportleven in Beltrum een flinke boost heeft gegeven. Het ziet er fantastisch uit.

De rondwandeling ging naast de eerder genoemde parken, ook via het nieuwe fraaie wijkje van het ABCTA-terrein. “Gewoon beginnen met plannen”, merkte Theo Helmers op, “Je ziet dat het vanzelf groeit.” Wilfried Groot Zevert voegde hieraan toe dat het #CPO-project op de Jenaplan ook een mooi voorbeeld is en dat plannen bij De Gaarden en bij Spilman al in de startblokken staan.

Beltrum zit niet stil. Zeker als je weet dat ProWonen samen met ouders een 16-tal zorgappartementen wil realiseren naast De Hassinkhof en een volgend woningbouwproject is alweer in de maak. De woonbehoefte blijft!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.