24 oktober 2023

Verkiezingsblog Arjen van Gijssel

Kandidaat Tweede Kamer Verkiezingen 2023, Arjen van Gijssel onderhoudt op zijn eigen LinkedIn pagina een blog. Graag delen wij deze informatie via onze website. 

Verkiezingsblog, deel 3

Crisisoefening in Berkelland afgelopen maandag. Alle uniforms aan tafel: brandweer, politie, GGD en bevolkingszorg kwamen onder leiding van de (loco) burgemeester bijeen. Een denkbeeldige ramp: een windhoos op een festival met gewonden en dodelijke slachtoffers. Zo’n oefening (in hoofd- en bijzaken scheiden, in publiekscommunicatie) is noodzakelijk en nuttig, ook voor een kandidaat Tweede Kamerlid te midden van een wereld die in brand staat.

Dinsdag bespraken we in het college de meerjarenbegroting van Berkelland. Waanzinnig: het Rijk gaat alle gemeenten idioot korten. Vanaf 2026, al het ravijnjaar genoemd, dalen onze inkomsten met 10% structureel (gemeentefonds). De leefbaarheid in de Achterhoek is daarmee in direct gevaar. Want: moeten we dan bezuinigen op Jeugdhulp, thuishulp, scholen, zwembaden, sporthallen, weg- en groenbeheer!? Je redt het niet met een kantine/balie dichtgooien op vrijdag of afzien van de kerstboom in het gemeentehuis. Het CDA wil landelijk deze dramatische Rijksbezuinigingen schrappen. Ik ga me daar in de Kamer hard voor maken.

Donderdag een interview afgegeven aan Tubantia/Stentor over het kandidaat-Kamerlidmaatschap. Boodschap: onze regio is een sterk merk en de rest van Nederland kan hiervan leren! Hier is de gemeenschapszin, 1 van de 4 kernwaarden van het CDA, zo’n beetje uitgevonden (Naoberschap). Vrijdag meegelopen met de BOA’s in een druilerig Berkelland, zie mijn eerdere post. Veel respect voor deze jonge gasten!

Dit weekend afgesproken en voorbereid: na 25 podcasts gaan we volgende week een reünie-podcast maken rond ons grote lobbyboek voor #verenigingsprofessionals dat ik een paar jaar terug schreef met Jeroen Pepers en Adriaan Vonk. We gaan het daarin uiteraard ook over de verkiezingen hebben. En: de grote verkiezingsavond komt eraan. Volgende week vrijdag 27 oktober 19.30u bij de Melktap in Geesteren met Derk Boswijk, Peter Drenth en mij. Komt allen, want: #meerAchterhoekindeKamer!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.