29 oktober 2023

Verkiezingsblog Arjen van Gijssel - Meer Achterhoek in de Kamer!

Kandidaat Tweede Kamer Verkiezingen 2023, Arjen van Gijssel onderhoudt op zijn eigen LinkedIn pagina een blog. Graag delen wij deze informatie via onze website. 

Verkiezingsblog, deel 4

Na het rondje met het hondje start ik maandagmorgen 8.30u met de ‘kandidaten-call’. Een digitaal overleg met de 50 CDA-kandidaten over het verloop van de campagne (#teamCDA). Deze week begint ‘de harde fase’ van de verkiezingen. Advies: blijf laten zien hoe we als CDA luisteren naar de mensen en hun maatschappelijke problemen. Los van de Kieswijzer, Kieshart en de TV debatten.

In het kader van luisteren deze week een podcast met jongeren van #Werkraat. Dat is een organisatie in Doetinchem die jongeren in het autistisch spectrum helpt hun bestaan op te bouwen en aan werk te helpen. Hassan en Giovanni interviewen mij en ik ben onder de indruk van hun goede vragen en analyses.

Woensdag een ontzettend leuk interview met Paul Heutinck, bedenker van de Achterhoekse vlag. Die vlag is in 5 jaar tijd hét symbool geworden van Achterhoekse trots en zelfbewustzijn. Het ontwerp ervan is een mooi verhaal. Ik kom binnenkort met een filmpje erover.

Donderdag de eerste begrotingsbehandeling in Berkelland. Vraag van de Raad: kunnen jullie de investeringen in de samenleving, zoals woningbouw, op peil houden? Het antwoord is zondermeer: ja! Terwijl we vergaderen druppelt binnen dat de huidige Tweede Kamer moties heeft aangenomen om het rampjaar 2026 en verder voor gemeenten te voorkomen. Hulde aan #Inge van Dijk van het CDA!

Vrijdagmiddag een TV-interview met de Regio8 redacteur Domien Esselink. In de molen Agneta in Ruurlo. Vrijdagavond in de Melktap in Geesteren verkiezingsavond in met #Derk Boswijk, #Peter Drenth, #HannekeSteen en mij. Ik zie dat Derk donderdag nog tot diep in de nacht bij de stemmingen in de Kamer was. Als hij thuiskomt, kan hij direct het nachtflesje aan zijn pasgeboren dochter geven. Het leven van een Kamerlid…respect (https://x.com/DerkBoswijk/status/1717731063131161009?s=20).

In het weekend bijtanken met het gezin. Mijn thuiswonende dochter lacht als ik me op de CDA-kandidaten site (https://www.cda.nl/arjen-van-gijssel) voorstel als ‘gezinsman’. Ik: ‘Maar we hébben toch ook een groot gezin met vier kinderen? Dochter: ‘Ja, maar je bent wel héél veel op pad, papa’. Ik: ‘En het schoonmaken, boodschappen doen en koken dan?’ Mijn dochter: ‘Is logisch toch’. Benieuwd hoe dit straks gaat worden…

Meer Achterhoek in de Kamer!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.