Biense Klein Braskamp

Een alleskunner en dat op jonge leeftijd. Met beide benen in de samenleving en weet zijn rijkelijke kennis om te zetten naar spreekbare taal. Een talent en dan ook nog een jongen van het volk.

Mijn naam is Biense Klein Braskamp. Ik ben 28 jaar en woon samen met mijn vriendin Leonie in het leuke en mooie dorp Gelselaar. In het dagelijks leven werk ik bij de Rabobank als Kwaliteitsmanager KYC. Dat houdt in dat ik witwaspraktijken, financieren van terrorisme of andere financiële fraude probeer te voorkomen.

Naast mijn werk, familie, vrienden en sporten vind ik het leuk om bezig te zijn om de (Berkellandse) omgeving nog een stukje mooier te maken dan hij al is. Zo heb ik mij ingezet bij de oprichting van de Jeugdsamenwerking UNO ’21, ben ik bestuurslid van voetbalvereniging EGVV en zit ik in een wooncommissie binnen Gelselaar.

Waarom doe ik dat? Omdat ik van mening ben dat we als inwoners er samen voor moeten zorgen dat we het goed hebben. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Dat lukt door een positieve omvatting te hebben en naar samenwerking te zoeken als dat nodig is. Een ondersteunende rol van de overheid – zonder onnodige regels – is daar bij nodig. Vanuit deze uitgangspunten denk ik goed bij het Berkellandse CDA te passen.

Als inwoner van een kleine kern weet ik dat het van groot belang is dat kernen leefbaar blijven. Dat houdt zeker niet op bij het vaak gehoorde bouwen van (starters)woningen voor de jeugd. Dat gaat veel verder. Een leefbare kern is het gevolg van voldoende woningaanbod voor álle leeftijdsgroepen, behoud van een basisschool, voldoende ontmoetingsruimten, een goede bereikbaarheid en een bloeiend verenigingsleven dat ondersteund moet worden. Daar zet ik mij als Raadslid dan ook graag voor in!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.