Gerard Hilhorst

Gelselaar

e-mail: [email protected]

Mijn naam is Gerard Hilhorst 50 Jaar, getrouwd, 4 kinderen (2 jongens en 2 meiden) en woon in Gelselaar.

Naast de politiek werk ik bij de Landbouwmechanisatiebedrijven, LMB Veldman in Mariënheem en Daarle als directeur/bedrijfsleider. Ik ben zelf ook opgegroeid op een melkveehouderijbedrijf, daardoor zit de landbouwsector ook in mijn bloed, mijn ouders hebben dit bedrijf altijd geleid en mijn broer heeft het met zijn gezin overgenomen begin 2000.

Voor 2010 was ik politiek geïnteresseerd maar vanaf 2010 ben ik in de gemeenteraad van Berkelland met voorkeursstemmen gekozen, in 2014 ben ik verkozen tot fractievoorzitter van CDA Berkelland. In 2017 ben ik door de leden gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 Maart 2018.

De reden voor mij om de politiek in te gaan is dat ik mij wil inzetten voor de samenleving, samen mooie initiatieven tot ontwikkeling laten komen. Ik denk in kansen niet in bedreigingen. Luisteren naar inwoners en met elkaar oplossingen bedenken daar ga ik voor. 

Het is belangrijk dat iedereen mee kan doen, zowel oud als jong. Mensen moeten niet aan de kant staan. Voor die inwoners die het moeilijk hebben moet er een vangnet zijn. 
Kinderen moeten kind kunnen zijn en mee kunnen doen en niet beperkt worden in hun doen en laten. Ook moet er aandacht zijn voor onze ouderen, voor de zorg en voor onze mantelzorgers en vrijwilligers. Economie en werkgelegenheid hoe zorgen we ervoor dat bedrijven naar Berkelland komen en dat bestaande bedrijven kunnen doorgroeien. Hoe houden we kernen leefbaar en voorzieningen in stand. Woningbouw in alle kernen en de juiste woningen op de juiste plek, een woningbouw die aansluit bij de vraag daar ga ik voor!

Tevens willen we een gezonde agrarische sector met doorgroeimogelijkheden en een bestemmingsplan zodat ze vooruit kunnen en niet stil staan. Daarnaast moeten wij een flinke stap zetten op weg naar een duurzaam Berkelland dat zijn mijn doelen en die van het CDA Berkelland voor de komende jaren en daar wil ik graag aan gaan werken samen met alle inwoners.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.