Rebecca Meijerink

uit Haarlo

Net mama en een belangrijke speler binnen de Haarlose gemeenschap. Daarnaast hard werkend aan een mooie agrarische toekomst voor jongeren die de sector meer dan levensvatbaar willen maken.

Mijn naam is Rebecca Kistemaker-Meijerink, ik ben geboren en getogen in Dronten (Flevoland). Ik ben nu acht jaar lang woonachtig in Berkelland, ondertussen in het prachtige Haarlo samen met mijn man Emiel Kistemaker en onze dochter Nienke. In het dagelijks leven sta ik voor de klas als docente op een middelbare agrarische school en daarnaast ben ik regelmatig op onze boerderij te vinden!

In de afgelopen jaren heb ik vele Achterhoekse gebruiken en tradities leren kennen, zoals naoberschap, de zomerfeesten en de gastvrijheid, die er voor zorgen dat er binnen (en buiten) de verschillende kernen zoveel binding met elkaar is, bijzonder!

Ik wil me graag inzetten voor de kleinere kernen zodat deze leefbaar blijven, de verbinding met elkaar en het dorp er blijft en zowel jong als oud zich hier welkom en thuis voelt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan woningbouw en het houden van basisscholen en dorpshuizen en ontmoetingsplekken.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.