Theo Helmers

Theo Helmers is onze fractievoorzitter, de manager uit het bedrijfsleven kent de samenleving als zijn broekzak. Velen weten zijn helpende hand gemakkelijk te vinden. De teamplayer stelt zich voor.

Met groot plezier zet ik me al jaren in voor een mooiere samenleving. Aan vele besturen, projecten en initiatieven heb ik actief meegedaan. Veel vanuit Beltrum en alles met een flink portie doorzettingsvermogen en boerenverstand. Dat laatste heb ik van huis uit meegekregen. Bij ons op de boerderij stond eenvoud, ijver en vlijt voorop. Met een bijzonder oog voor onze naasten. Ik ben getrouwd met Magda en vader van twee twintigers Heleen en Joost. Zij bevestigen mij dat het gaat om normen en waarden in het leven en alles in een veilige omging. Vertier voor jongeren en kansen op de woningmarkt, geven ze me dagelijks mee.

Vier jaar geleden werd mij gevraagd om de samenleving te dienen op het publieke terrein. Dus niet aan de zijlijn staan, maar actief inzetten als raadslid. Heb ik er spijt van? Zeker niet! Het gedachtengoed van het Berkellandse CDA voelt meer dan goed. Vertrouwen daar gaat het om. En ik ben er trots op dat we meer gedaan hebben dan beloofd. Uit de agrarische sector mocht ik veel complimenten ontvangen. Net als vanuit jeugd, die weer bouwprogramma’s zien kiemen. En dan natuurlijk uit het verenigingsleven. Als oud-voorzitter van VIOS ken ik het verenigingsleven en haar vrijwilligers. Met het transformatieplan sport en de OZB-compensatie durf ik me in elke kantine in Berkelland te laten zien. Waarmaken wat we beloven. Ik zou niet anders willen!

Nu ben ik lijsttrekker en fractievoorzitter van CDA Berkelland. Met groot genoegen mag ik een team aansturen uit alle geledingen van onze gemeente. Een team van krachtige bestuurders en bovendien volop volksvertegenwoordigers. En iedereen heel dichtbij al onze 44 duizend medebewoners van Berkelland.

Bereikbaar op: [email protected]

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.