Theo Helmers

fractievoorzitter uit Beltrum

e-mai: [email protected]

Net als vele Beltrumse dorpsgenoten zet Theo Helmers zich al jaren in voor onze gemeenschap. Niet aan de zijlijn staan, maar actief meedoen in de voorste linie. Veranderingen ziet hij als enige constante. Theo staat bekend om zijn visionaire blik en vertaalt dit in actief beleid en met de bijbehorende daden. Zo nam hij initiatief tot het multifunctioneel maken van de Beltrumse kerk, voordat het woord kerksluitingen ooit was gevallen. Van VIOS maakte hij een Open Club met Vitaal Sportpark, welke als model wordt gebruikt in de nieuwe regionale sporttransformatie-opgaves in relatie tot het Sociale Domein. Zo maar enkele voorbeelden.

Op het moment dat iedereen over krimp sprak. riep hij op tot versneld bouwen. Hij benoemt haar fijntjes de dilemma’s. Zijn stijl is het benutten van kansen en de juiste inschatting maken van alle sociale ontwikkelingen.

Zijn natuurlijke sensitiviteit maakt dat deze team-player mensen verbindt en oog houdt voor iedereen. Ruime managementervaringen in het bedrijfsleven én in de publieke sector maken ons CDA-verhaal nog sterker. “Kennis en kennissen daar draait het om”, is zijn motto. In deze raadsperiode heeft hij menig dossier vlot getrokken. Hij is trots op zijn afkomst en dat maakt dat boeren, burgers en buitenlui uit heel Berkelland hem feilloos weten te vinden. “Het opgroeien in een groot gezin, waar het leven in en om de boerderij centraal stond heeft me gevormd. Net als het daarbij horende normen en waardenbesef.”, voegt Theo toe.

Binnen het CDA weten we dat Theo immer authentiek blijft en naturel voor rechtvaardige oplossingen gaat. Ondernemers werken graag met hem vanwege zijn grote ervaringen in het bedrijfsleven. Jongeren en senioren zoeken hem op voor het verwezenlijken van hun woonwensen. Verenigingen kennen zijn grote sprothart. Agrariërs waarderen zijn no-nonsense instelling binnen Ruimtelijke Ordeningsvraagstukken. Maatwerk en pragmatiek passen bij hem. Samenleven doe je met besef van rechten en plichten. ‘Het zijn de mensen die Berkelland prachtig maken en de volgende generaties moeten trots zijn op ons handelen.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.