29 maart 2020

Brief aan leden en belangstellenden.

Met enige terughoudendheid dit bericht, ik denk wat voegt het toe.
Een moeilijke tijd waarin wij leven met het Corona virus.
Dat inmiddels ook Veendam heeft bereikt.

Spreuken22:3  Wie verstandig is ziet het gevaar en verbergt zich.
Maar die onervaren is gaat gewoon door en moet de gevolgen dragen.

Het virus gaat over van mens naar mens, het lijkt moeilijk om het bij besmette personen te isoleren. Als het virus niet naar een ander persoon kan stopt het, zo simpel is het. De samenleving staat op zijn kop. Niets is bijna nog hetzelfde. Het thuis blijven past ons niet maar is nodig om niet besmet te geraken.Zit maar alleen thuis of in het verzorgingshuis en er mag niemand op bezoek komen. Zelfs een kaart sturen heeft besmettingsrisico. Een bel cirkel opzetten kan en beetje afleiding geven.

De zorg, de leraren en de boeren demonstreerden op het Malieveld. Nu zijn het met de winkels de belangrijkste  onmisbare  bevolking groepen.
We zijn trots mogen zijn op onze zorgverleners, de handhavers, de transporteurs en allen die onze samenleving de extra benodigde zorg geven met een tomeloze inzet. Petje af en applaus voor deze kanjers.

Bijna de gehele economie staat stil. De staatskas kan gelukkig de grootste klappen opvangen. De economie schades en loonderving  kan nog met miljarden betaald worden.Hoe lang kan dat duren, de staatskas is niet onuitputtelijk. En er zullen klappen vallen. Je zult maar ondernemer of ZZP'r zijn. De hoop is dat we ook deze recessie weer te boven komen en de economie zich zelf kan redden en herstellen. Sterkte beste mensen.

De uitkomst is het uitroeien van het virus, hopelijk binnen 3 maanden zoals in China. Het is wachten tot er een vaccin is. Economen praten nu al over een nieuwe situatie waarin wij gaan leven, wat is nodig en wat is overbodig? Het is goed om daar onze gedachte over te laten gaan.

Tweede kamer humor? (ontvangen van een CDA lid).
Wij leven in aparte tijden, nog nooit eerder hebben alle politieke partijen hun doelen bereikt. Groen Links is blij, want auto- en vliegverkeer is bijna stopgezet. PVV kan zijn geluk niet op, want de grenzen zijn dicht. Extreem Links (communisten) hebben eindelijk lege winkels, net als in de Soviet Unie. VVD is verheugd, want er stroomt volop overheidsgeld naar ondernemers. En SGP looft hogere machten, want kroegen en seksclubs zijn dicht! Denk
, hoeft geen handen meer te geven. De SP en PvdA wilden  een  kortere werkweek en meer aandacht voor de zorg en leraren. D66 is in haar nopjes de individualisering is gelukt. Het CDA met “zij aan zij” nu op één meter vijftig afstand. 50 + wil geen ouderen missen. PvdD zit met de gevaarlijke virus dragende vleermuis in de maag.

Hou allen goede moed en hoop, dit virus moet overwonnen worden.

Met vriendelijke groet,
Jan van der Meijden.

Voorzitter CDA bestuur Veendam-Wildervank.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.