24 april 2020

Koninklijke onderscheiding voor CDA bestuursvoorzitter Jan van der Meijden

Koninklijke onderscheiding CDA bestuursvoorzitter Jan van der Meijden.

Het heeft de Koning behaagd om Jan  Cornelis  Joseph van der Meijden, onze voorzoorzitter van het CDA bestuur afdeling Veendam-Wildervank, te onderscheiden met een Koninklijke onderscheiding. De CDA leden, bestuur en fractie feliciteren hem van harte met deze onderscheiding.

We kennen Jan als een hartelijke man die met humor en een tomeloze inzet iedereen weer verrast met nieuwe ideen en steevaste reacties op de nationale- en internationale problematiek en politiek. Ook het voeren van slimme campagne acties is hem op het lijf geschreven.

Al vanaf 1976 is Jan al actief in het CDA. Het begon in het Brabandse Son en Breugel. Naast het CDA was hij actief in de besturen van ACM, NCB en Campina. Na zijn vestiging als boer in Nieuwolda actief in het regionale en provinciale CDA. Als boer in ruste vestigde hij zich met zijn vrouw Riky in Veendam en nam zijn zoon de boerderij over. Echter van “ruste” was geen sprake al snel werden beiden lid van de Odd Fellows loge en later ook voorzitter.

In 2009 nam Jan het voorzitterschap van het CDA bestuur van André Hammenga over. Als voorzitter neemt hij tevens deel aan het CDA fractie overleg. Daarnaast neemt hij deel aan het algemeen bestuur van de provinciale CDA afdeling.

Kortom het geven van de Koninklijke onderscheiding aan Jan van der Meijden is een mooie blijk van waardering voor zijn jarenlange tomeloze en enthousiaste inzet met de nodige humor.

We wensen Jan en Riky, geluk, blijdschap en bovenal Gods zegen en gezondheid op hun verdere levenspad.  

Bestuur en fractie.

CDA afdeling Veendam-Wildervank.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.