Ruben Claus

Lijst 7, nr 5

Mijn naam is Ruben Claus en ik ben 21 jaar jong. In het dagelijks leven ben ik een student die op het moment al één jaar op zoek is naar een kamertje in Nijmegen, dus over bijvoorbeeld problemen die jongeren ervaren op de woningmarkt kan ik dus veel vertellen. Komend jaar wil ik graag doorgaan met Politicologie (waar ik op het moment al een aantal vakken in volg) en vervolgens lijkt het me leuk om een bachelor/master te volgen in de Filosofie. Naast mijn studie ben ik actief als voorzitter van het provinciale CDJA in Limburg. Daarnaast vind ik het heerlijk om in kleine kring uren lang te koken en de tijd die overblijft te steken in het lezen van boeken over -voornamelijk- filosofie en politiek.

Ik ben lid geworden van het CDA omdat ik van mening ben dat je, naast een individu, ook onderdeel bent van de samenleving. Een mens komt in mijn opinie het beste tot uiting in het contact met de medemens.

In Brunssum wil ik me graag inzetten voor het geluid van de jongeren.

Op dit moment is deze stem helaas ondervertegenwoordigd in de Brunssumse politiek. Een groot deel van de jongeren trekt weg en komt niet meer terug naar het mooie Brunssum. De jongeren missen ook redenen om hier te blijven, daar wil ik me in het mooie Brunssum voor in gaan zetten.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.