Christine de Moor

Raadslid

Aangenaam: Christine de Moor, moeder van 2 zonen van 19 en 21 jaar. Geboren en getogen in Hulst en woon sinds 25 jaar in Breda, oudste dochter uit een ondernemers gezin.Ik heb het voorrecht gehad om op te mogen groeien op een plek waar ik de kansen en de ruimte kreeg om mijn talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Een plek waar ons ons kent, waar we samen sterk waren met ieder zijn eigen identiteit en waar de natuur een belangrijke plek innam. Zo’n jeugd wens ik voor ieder opgroeiend kind.Vervolgens ben ik naar de kunstacademie gegaan in Tilburg daarna heb ik nog de gelegenheid gekregen om mij verder te verdiepen in de politicologie, sociologie, antropologie en criminologie.

Een Levenlang leren is voor mij een heel belangrijk item.Ondertussen woon ik al weer meer dan 25 jaar in Breda, de stad waar mijn moeder vandaan kwam. Ik heb 15 jaar gewoond op een van de mooiste plekjes van Breda.Aan de singel tegenover het Valkenberg, waarvandaan ik de ontwikkelingen van park en stationsgebied van nabij kon volgen.

De laatste 10 jaar woon ik met veel plezier in de Ijpelaar.23 jaar geleden ben ik gestart binnen het onderwijs, heb les gegeven van speciaal onderwijs tot gymnasium.  Op het VMBO en ROC kwam ik in aanraking met fantastische jongeren, die hun talenten optimaal ontwikkelen maar in onze maatschappij niet altijd de plek krijgen die ze verdienen. Daarom ben ik 10 jaar geleden gestart met mijn bedrijf MatchKracht. Matchkracht ondersteunt jongeren met diverse achtergronden naar passend onderwijs en werk. Onderwijs is niet voor alle jongeren de juiste weg om zich te vormen tot een vakman. Daarom omarm ik de meester-gezel-leerling gedachte en vind dat ondernemers hier extra in ondersteund moeten worden. MatchKracht en de CDA ideologie passen naadloos op elkaar. Er gebeuren al heel veel mooie dingen in Breda. Geef het aandacht en laat het verder bloeien. We doen het niet alleen maar met z’n allen. Want we zijn er immers om elkaar te helpen, niet waar?

Ga uit van kansen niet van bedreigingen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.