Jos Vos

Jos Vos, (57) geboren en getogen op Sterksel.

Opgegroeid op het ouderlijk melkveebedrijf aan de Ronde Bleek, dat ik heb voortgezet. Sinds 2021 ben ik samen met mijn zus gestart met de omschakeling naar een biologische bedrijfsvoering. Deze samenwerking is vormgegeven in Het Klein Allodium. Met onze zoektocht naar de naam hebben we verbinding gezocht met de geschiedenis van Sterksel. We leggen op ons bedrijf de nadruk op duurzaamheid, natuurbeheer en dierenwelzijn. Ons doel is niet het streven naar de hoogste productie, maar zo zuinig mogelijk omgaan met water, mest en krachtvoer en de natuur.Het bedrijf is energieneutraal, we maken gebruik van zonne-energie. Koeien in de wei is voor ons een vanzelfsprekendheid.

Op het bedrijf bieden wij ruimte aan paraglyders, ofwel schermvliegen, een extensieve vorm van recreatie. Het verbinden van boeren met burgers en stad met platteland vind ik als persoon erg belangrijk. Ik zet me graag in voor het behoud van Sterksel en het buitengebied. .
Bestuurlijk was ik eerder al actief in het Agrarisch Jongeren Kontact, de ZLTO en de Dorpsraad Sterksel. Vanaf de oprichting in 2003 tot heden ben ik actief betrokken bij de Winkelcoöperatie Sterksel (de SPAR dorpswinkel), de laatste jaren bekleed ik de rol van penningmeester.

Vanaf mijn 24ste ben ik lid van het CDA, eerst als achterbanlid, waar ik de plaatselijke raadsleden heb ondersteund. Vanaf 2003 als bestuurslid van het CDA Heeze-Leende-Sterksel, eerst in de functies van secretaris en penningmeester en later als afdelingsvoorzitter. Sinds 2014 als raadslid. Het bestuurswerk zie ik als een leerzame en welkome afwisseling op het boerenleven. Succes geeft mij daarbij voldoening.

Raadslid zijn in deze tijd is uitdagend. Richting geven aan beleid, controleren of het ook klopt en indien nodig appelleren om het te verbeteren. Dit is heel simpel gezegd de opdracht van een raadslid. Ik kan dit alleen met jullie steun. Schroom niet om contact met mij op te nemen als je ergens mee zit.

Dat kan, als je mij tegenkomt, per telefoon 06 51751403 of email [email protected]

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.