Kandidatenlijst CDA Vught

De leden van het CDA in Vught, Helvoirt en Cromvoirt hebben de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Op de kandidatenlijst vindt u zowel vertrouwde als nieuwe namen.
Rutger Jans is verkozen tot lijsttrekker. De vertrouwenscommissie prees zijn brede inzet voor de Vughtse gemeenschap in combinatie met zijn gedegen financiële expertise. In Rutger ziet het CDA de persoon die samen met het CDA-team verschil kan maken in de Vughtse politiek.
De top-5 van de kandidatenlijst is als volgt:

1.Rutger Jans  Vught

“Voor het CDA staat het belang van onze inwoners voorop, wij willen het beste bereiken voor Helvoirt, Cromvoirt en Vught. Door gewetensvol ons politieke werk te doen, in dialoog met de andere partijen. Want democratie heeft meer te maken met het luisteren naar de minderheid, dan het doordrukken van de meerderheid."

2. Ans Beijens-Swalen  Helvoirt

“Ik zet me o.a. in voor de zorg onderwijs, cultuur en vind het belangrijk dat verenigingen ondersteund worden. Zij zijn het cement van de samenleving. Ik wil mijn werkzaamheden voortzetten en zorgen dat Helvoirt goed opgenomen wordt door gemeente Vught, want Helvoirt heeft zeer veel te bieden: ik ben trots op Helvoirt.“

3. Yvonne Vos  Vught

“Ik wil me graag inzetten om de kloof tussen politiek en burgers kleiner te maken. Betrek inwoners en ondernemers actief bij ontwikkelingen en beleid, want met zijn allen kunnen wij betere plannen maken, waarin de mens centraal staat. Daar ben ik van overtuigd!”

4. Jan van Iersel  Helvoirt

“Vught krijgt er een groot buitengebied bij en dat is gebaat bij een goed beleid. Hier wil ik me graag voor inzetten. Daarnaast wil ik graag aan de slag met verdere verduurzaming zoals op sportparken, hier liggen nog volop kansen.”

5. Jeroen Pijnenburg  Vught

“Ik hoor te vaak van om mij heen dat de gemeente van alles beloofd maar daar niet altijd naar handelt. Het is daarom van belang dat de gemeente meer openheid van zaken geeft en besluiten beter verduidelijkt naar haar inwoners.”

De rest van de kandidatenlijst is als volgt samengesteld:

6. Lucien verhoeven Vught

15. Ruurd Verdam Vught

7. Ton Derks Helvoirt

16. Wouter Heuven Vught

8. Xander Beks Vught

17. Francion Brenninkmeijer Helvoirt

9. Peter van Kampen Vught

18. Frits Schreurs Vught

10. Debbie Schreurs Vught

19. Johan de Boer Vught

11. Roel Eerden Vught

20. Jozef Kok Vught

12. Bert Wisman Vught

21. Jef Teulings Vught

13. Arjan Gijsbertsen Vught

22. Harry van Hal Helvoirt

14. Pieter de Haan Vught

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.