24 april 2024

Blijven investeren in onze jongeren door de inzet van het "Jongerenwerk in Scholen"

Begin april bracht Jozef Badal een werkbezoek aan het Bindelmeer College in Amsterdam Zuidoost. Hij sprak hier met zorgcoordinator Yvette en jongerenwerkers Charry en Danielle. Zij legden op enthousiaste wijze uit waarom het belangrijk is dat het jongerenwerk in scholen wordt georganiseerd. Het jongerenwerk rondom en in scholen is ontstaan om problemen van buitenaf ook binnen de school aan te pakken. De jongerenwerkers spelen hierin een cruciale rol. Ze zorgen ervoor dat de sfeer op school positief blijft en dat leerlingen zich gelukkig voelen. Dit creëert een veilige omgeving waarin jongeren zich kunnen ontwikkelen en ontplooien.

Naast het bieden van een veilige omgeving helpen de jongerenwerkers ook bij het opzetten van activiteiten. Ze zijn zich bewust van het feit dat veel kinderen na schooltijd niet genoeg bewegen. Door sportieve activiteiten te organiseren en beweging te stimuleren, dragen ze bij aan de gezondheid en het welzijn van de leerlingen. Dit is van essentieel belang, aangezien een gezonde levensstijl bijdraagt aan betere concentratie en prestaties op school.

Een ander aspect waar jongerenwerkers uitleg over gaven is helaas de bureaucratie waarmee ze kampen. Dit kan soms leiden tot een belemmering voor hun werk. Dit heeft ook zijn weerslag op de jongeren: ze geven aan dat er vaak te veel wordt gepraat en dat ze liever bezig zijn met hun eigen ontwikkeling. Het CDA Amsterdam vindt het daarom belangrijk dat er een goede balans wordt gevonden tussen administratieve taken en het daadwerkelijk ondersteunen van de jongeren. Een efficiëntere aanpak kan ervoor zorgen dat er meer tijd en energie wordt besteed aan het begeleiden en coachen van de jongeren.

Na het werkbezoek ging Jozef Badal graag op de foto met Charry en Danielle en benadrukte hij hoe zeer hij onder de indruk is van de inzet en al het werk: "Door goede samenwerking tussen scholen en het jongerenwerk kunnen we er in Amsterdam voor zorgen dat alle jongeren de ondersteuning krijgen die ze verdienen. Dat hebben ze hard nodig bij alle uitdagingen in deze tijd. Laten we blijven investeren in onze jongeren, zodat ze een succesvolle toekomst tegemoet kunnen zien."

Tijdens de Raadsvergadering van 24 april 2024 is het raadsvoorstel met betrekking tot de "Voorziening Jongerenwerk in School" bekrachtigd.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.