06 december 2018

Kandidaten uit Randstad hoog op lijst Europa

Het CDA wil tijdens de Europese verkiezingen, die gehouden worden op 20 maart 2019, forse zetelwinst behalen in de grote steden, met name ook in de Randstad. Dit blijkt uit de advieslijst die het partijbestuur van het CDA op vrijdag 30 november bekend heeft gemaakt. Op de lijst staan in de top 10 meerdere kandidaten met een sterk Randstedelijk profiel.

De Haagse oud-wethouder Karsten Klein neemt plaats 3 in op de lijst. Het Utrechtse gemeenteraadslid Chantal Hakbijl is plaats 7 op de lijst toebedeeld. De Amsterdamse aanbestedingsrechtadvocaat, tevens vicevoorzitter van het CDA Noord-Holland,  Daan Versteeg, staat op nummer 8 op de conceptlijst.

Het CDA Amsterdam is blij dat deze kandidaten hoog op de advieslijst zijn gezet. De landelijke partijbestuur laat daarmee zien dat het kiezers in de grote steden terug wil winnen. Met Daan Versteeg hoog op de advieslijst krijgen de Europese verkiezingen zelfs een Amsterdams tintje.

Versteeg woonde jarenlang in de Baarsjes en werkt op een advocatenkantoor aan de Herengracht bij het Rembrandtplein. 'Door de geweldige locatie van mijn kantoor, krijg ik nog alles mee van Amsterdam, al woon ik tegenwoordig in Naarden. Sterker nog, je kunt je afvragen waar ik meer ben. Niet alleen door de uren die ik als advocaat maak, maar ook als dankbare afnemen van cultuur en horeca in Amsterdam en niet in de laatste plaats als tien jaarlang seizoenkaarthouder bij Ajax. Die ervaring is van groot belang omdat Europa onze hoofdstad evengoed kan helpen als hinderen.'

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.