15 februari 2021

Gemeente, kom in actie Voor Ondernemers!

MKB Amsterdam en Mona Keijzer (CDA) willen ondernemers uit de crisis helpen: doe mee en volg de livestream

De coronacrisis heeft effect op de hele samenleving, maar ondernemers worden onevenredig hard getroffen. Alle steunmaatregelen ten spijt, het blijft een doekje voor het bloeden. Financiële reserves van ondernemers, vaak jarenlang zorgvuldig opgebouwd, worden in een tijdsbestek van enkele maanden opgemaakt. De één is inmiddels zijn spaargeld kwijt, de ander zijn pensioen. Het water staat ondernemers aan de lippen!

Het is hoog tijd dat ondernemers perspectief geboden wordt. Hoe komt het MKB versneld uit deze crisis? Het antwoord daarop blijft de gemeente schuldig. Op het moment dat in belangrijke winkelstraten, zoals De Negen Straatjes of De Kinkerstraat, de ene na de andere winkel omvalt blijft de gemeente op haar handen zitten. Van mooie beloftes, bijvoorbeeld huurverlaging voor ondernemers die huren van de gemeente, komt niets terecht!

Het CDA neemt de zorgen van ondernemers serieus en daarom treden Mona Keijzer (Staatssecretaris Economische Zaken) en Diederik Boomsma (Fractievoorzitter CDA Amsterdam) in gesprek met Amsterdamse ondernemers. Bent u ondernemer? Hebt u zorgen? Neem dan deel aan deze livestream – vragen of opmerkingen kunt u insturen via onze chatbox tijdens de livestream, en vóór de livestream via dit formulier.

Programma:
Het CDA Amsterdam is van mening dat er een sociaal contract geldt tussen overheid en burger. Voor burgers geldt, binnen de mogelijkheden die zij hebben, een plicht om deel te nemen aan het maatschappelijk verkeer. Uit de waarde die burgers voor de samenleving creëren ontstaat voor de overheid een zorgplicht. Een plicht om burgers te hulp te schieten in bijzondere omstandigheden.

De coronacrisis is zo’n bijzondere omstandigheid. Toch zien we dat de gemeente onvoldoende doet voor ondernemers. Wij vragen aandacht voor specifieke problemen die ondernemers in de stad op dit moment raken. De sprekers zullen kort hun licht laten schijnen op dit thema waarna het gesprek met ondernemers gestart wordt. Iedereen die verbonden is met de livestream kan vragen of opmerkingen maken via een livechat.  

Sprekers:
Diederik Boomsma – Fractievoorzitter CDA Amsterdam
Waaraan ontbreekt het gemeentelijke beleid in Amsterdam voor ondernemers?

Bart Drenth – Voorzitter MKB Amsterdam
Wat zijn de grootste problemen waar ondernemers tegenaan lopen. Waarmee kan de politiek ondernemers helpen?

Henk Grifhorst – Erelid MKB Amsterdam
De ongelijke strijd tussen de middenstand en grote online bedrijven: wat kan de politiek hieraan doen?

Mona Keijzer - Staatssecretaris van Economische Zaken
Wat doet de overheid om ondernemers versneld uit de crisis te halen?

Datum & tijd:
Dinsdag 23 februari 17:30 – 19:00

Waar?
Bij jou thuis, te volgen via een livestream. Aanmelden kan hier.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.