09 september 2021

Ontmoet de campagneleiders!

Het CDA Amsterdam is dankbaar en verheugd dat Renate Wijmenga en Jurriaan Limburg als duo de rol van campagneleider in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 willen vervullen.
 
Renate is als fractievertegenwoordiger nauw betrokken bij het politieke werk van de fractie. Ze is daardoor als geen ander op de hoogte van politieke ontwikkelingen en weet welke electorale kansen er liggen voor onze partij. Bovendien heeft Renate een professionele achtergrond in de communicatie en is zij in het verleden actief betrokken geweest bij verschillende provinciale en gemeenteraadsverkiezingen.

Het profiel van Jurriaan is complementair aan dat van Renate. Hij ondersteunt onze fractievoorzitter Diederik Boomsma op dagelijkse basis met al het politieke handwerk in zijn functie als fractiemedewerker communicatie. Naast Jurriaans politieke en communicatieve expertise brengt hij ook een schat aan ervaring mee op het gebied van campagnevoeren. Zo was hij onder meer actief betrokken bij de Amsterdamse gemeenteraadsverkiezingen in 2014 en 2018.

'Het optuigen en organiseren van een politieke campagne is een intensief project dat veel van de campagneleiders vraagt. Wij hebben er daarom voor gekozen om deze functie op te splitsen en te verdelen onder twee mensen. Dat Jurriaan en Renate samen deze rol op zich willen nemen geeft ons veel vertrouwen. Zij zijn samen een hecht team doordat ze op de Stopera al samenwerken. Samen met de campagnecommissie en de kandidaten zullen ze er alles aan doen om zetelbehoud of misschien zelfs zetelwinst te realiseren,' aldus Jan van den Berg, covoorzitter van het CDA Amsterdam.

'Wij zien er ontzettend naar uit om samen deze klus te klaren en succes te behalen. Nu bekend is dat wij de campagneleiders zijn doen wij meteen een beroep op al onze leden. Jullie steun hebben we in de komende maanden hard nodig!,' aldus Renate Wijmenga. 'En er is ruimte voor CDA-leden die nu al willen aansluiten bij de voorbereidingen op de campagne. U kunt ons mailen via jurriaan@cda.amsterdam als u betrokken wil worden bij het campagnevoeren”, vult Jurriaan aan.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.