09 december 2021

Onze kandidaten: #13 Dirk van Braak

In deze rubriek stelt het CDA Amsterdam de top 15-kandidaten voor aan Amsterdam. Wie zijn zij en wat willen zij beter in onze stad? Vandaag is het woord aan de nummer 13 op de lijst: Dirk van Braak (24) uit Centrum:

Stel jezelf voor!
Hoi! Ik ben Dirk van Braak, 24 jaar en geneeskunde masterstudent in Amsterdam. In de afgelopen jaren ben ik verliefd geworden op de prachtige stad en de Amsterdamse mensen. Dat drijft mij om onze stad te behouden én te verbeteren. Het is belangrijk dat jongeren zich gehoord voelen in de politiek. In de aankomende jaren gaat er veel veranderen in Nederland en zeker in Amsterdam. Het is belangrijk dat de jongere generaties daarin meedenken en besluiten. Ik draag daar graag mijn steentje aan bij. Want wat is er mooier dan wakker worden in een nog mooiere stad dan de dag ervoor?

Wat wil jij anders in Amsterdam?
Meer studenten(woningen), maar ondertussen ook investeren in de leefbaarheid van de stad. Het centrum kan veel groener, afval op straat moet aangepakt worden en de verkeerveiligheid, zeker op onze drukke fietspaden, kan en moet beter. Het massatoerisme moet vervangen worden met duurzaam toerisme. Nu hebben we drommen drugstoeristen in de binnenstad. Die hoeven we niet meer. Verder denk ik dat er meer aandacht moet komen voor de mentale gezondheid van Amsterdammers.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.