24 augustus 2020

Update: Ons' Lieve Heer op Solder gered

De Amsterdamse CDA-fractie maakt zich zorgen om het voortbestaan van een belangrijk historisch museum in de binenstad, Ons' Lieve Heer op Solder. Het Amsterdamse Fonds voor de Kunst had geen subsidie voor de eeuwenoude katholieke schuilkerk en vanwege de coronapandemie liepen de inkomsten al flink terug. Eén van de redenen om de subsidie niet toe te kennen, zou liggen aan te weinig 'niet-westerse' personeelsleden bij het museum. Op Twitter kondigde fractievoorzitter Diederik Boomsma een spoeddebat over dit onderwerp aan: 'Onacceptabel en bizar. Kostbaar religieus erfgoed: de stad heeft de plicht dit in stand te houden. Linksom of rechtsom. Zojuist debat aangevraagd voor de commissie KDD.'

Het debat hierover zal plaatsvinden op woensdag 26 augustus. Inmiddels zijn meer dan 14.000 handtekeningen ingezameld voor behoud van het museum. Onderteken de petitie hier.

UPDATE 25/8/2020: Mede door de druk van het CDA en de duizenden ondertekenaars heeft het museum alsnog een subsidie gekregen voor de komende jaren! 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.