Laurens Lochtenberg

duoraadslid

Laurens heeft de portefeuille Ruimtelijke Ordening, Woningbouw en Volkshuisvesting. Daarnaast zet hij zich in voor erfpacht. 

"Een goede balans zoeken tussen het ik en het wij. Dat is waar het CDA als brede volkspartij steeds naar zoekt en waarom ik bij het CDA zit. De overheid besteedt een groot deel van het nationaal inkomen en haar beleid is van grote invloed op het leven van mensen. Zorgvuldig en betrouwbaar handelen door de overheid is daarom belangrijk. Als duo-raadslid ontwikkel ik mede de visie op wonen en erfpacht. In de commissievergaderingen van de gemeenteraad kan ik, in contact met de wethouder en met andere partijen, zorgen dat de juiste keuzes worden gemaakt.

Mijn motto is: ‘Bewoonbaar, betaalbaar en betrouwbaar’. Bij erfpacht gaat het op alle drie die terreinen mis. Consumentenbescherming is een EU-grondrecht, maar
in Nederland is er onvoldoende wettelijke bescherming. Een motie van CDA Nederland uit 2021 om dit te verbeteren is unaniem aangenomen, maar de uitwerking daarvan is nog niet af. Daar zal ik bij helpen. In Amsterdam worden erfpachters/burgers nog steeds geconfronteerd met oneigenlijke prijsverhogingen en onveilige voorwaarden. En bij vele bestaande erfpachters is het beleid niet goed uitgevoerd. Dit dient te worden hersteld en daar zet ik me voor in.”

Naast het werk voor het CDA Amsterdam begeleidt Laurens start-ups met digitale producten. Eerder werkte hij als directeur digitaal bij FD mediagroep, heeft hij 15 jaar een eigen bedrijf gehad (Company.info) en daarvoor als strategisch en financieel consultant gewerkt.
 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.