5. Katinka Hilders-Van de Wetering

Weesper kandidaat

Stel jezelf voor!
Ik ben in 1962 in Amsterdam geboren in de vroedvrouwenschool in de Camperstraat. Op mijn negentiende ben ik naar Weesp verhuisd en sindsdien overtuigd Weesper. Weesp is met zijn 20.000 inwoners voor mij het perfecte stadje. Groot genoeg om je zelf te kunnen zijn, klein genoeg om altijd bekenden tegen te komen. Acht jaar geleden ben ik geïnteresseerd geraakt in de lokale politiek en via fractielid, commissielid, raadslid, fractievoorzitter nu sinds kort wethouder en dat allemaal in een super fijne fractie, waar iedereen even belangrijk is.

Wat wil ik voor Weesp?
Dat Weespers die hulp en ondersteuning nodig hebben, nog beter worden ondersteund. Dat Weespers die steun en hulp geven nog beter in de gelegenheid worden gesteld om hun kracht en energie te delen met hun stadsgenoten. Dat de dragende kracht van verenigingen, vrijwilligersorganisaties en kerken behouden blijft of zelfs versterkt wordt.

Wat wil ik voor Amsterdam in relatie tot Weesp?
Dat Amsterdam ziet wat voor een pareltje Weesp is, binnen de gemeente Amsterdam. Dat ze Weesp zien als het kleine zusje, wat ze mogen helpen, steunen en waar ze van mogen genieten. Dat Weespers de ene keer een ijsje eten bij Van der  Linde op de Nieuwendijk en dat Amsterdammers ook een keer een ijsje komen bij Nelis op de Slijkstraat.

Sociale media

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.