Rogier Havelaar

Duoraadslid Wonen & Bouwen en Kunst, Diversiteit en Democratisering

Hoi allemaal, Voor de Amsterdammers die nog niet weten wat ze gaan stemmen een gratis advies :-D.

Ik sta voor het CDA Amsterdam op nummer 29 van de lijst. Mijn naam is Rogier Havelaar. Ik woon samen met mijn vriend (en hond) in de Jordaan. Na de verkiezingen zou ik graag "duo-raadslid" willen worden. Dat is een soort part-time raadslid. Ik wil me bezig gaan houden met alle onderwerpen rondom het sociaal domein. Daarnaast wil ik natuurlijk de stem van het centrum laten horen als duo-raadslid.

Stuur me gerust een berichtje als je tips of ideeën voor de stad hebt of meer over het CDA Amsterdam wil weten. Een paar zaken die ik belangrijk vind:

- Er zijn 80.000 eenzame mensen in Amsterdam. Toch wonen bijna 900.000 mensen in de stad. Samen moeten we de eenzaamheid de stad uit kunnen krijgen;

- Amsterdam is in de eerste plaats de stad van Amsterdammers. In de tweede plaats de hoofdstad van Nederland. In de derde plaats een super leuke toeristische plek. In die volgorde moet de stad prioriteiten stellen om de drukte te lijf te gaan;

- Op veel plekken is het een troep op straat. Het klinkt niet aardig, maar in de eerste plaats is de straat van de Amsterdammers zelf en kunnen bewoners veel meer zelf doen dan nu. Maar dan moet de gemeente wel zorgen dat de containers niet altijd vol zitten en zorgen dat de "basis" op orde is. Dat is nu niet altijd het geval.

Contactgegevens

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.