Leefbaar, veilig en betaalbaar wonen

Amsterdam is van de Amsterdammers. Amsterdam is een gastvrije stad waar bezoekers welkom zijn. Maar Amsterdam moet boven alles een stad blijven waar je fijn, mooi en veilig kunt wonen: dat staat voorop. Wij staan voor een stad zijn waar iedereen een leven lang prettig kan wonen: van jong tot oud, voor gezinnen en singles en voor alle inkomensgroepen.

De komende jaren moet er in eerste instantie meer gebouwd worden voor gezinnen. Daarnaast moeten er meer betaalbare huur- en koopwoningen in het middensegment komen. Zorg voor groene, leefbare wijken met respect voor de menselijke maat. De gemeente houdt de woningbouwcorporaties streng aan de geldende afspraken met betrekking tot voldoende woningen voor ouderen. Ook moeten er voldoende ouderenwoningen voor de middengroepen komen. Maar primair zetten we als erfpachtpartij in op een eerlijker erfpacht.

Wij zijn uitgesproken op onderwerpen als handhaving, veiligheid en je fatsoenlijk gedragen naar anderen. Van ons mag er camerabewaking zijn, mag er preventief gefouilleerd worden en wordt graffiti aangepakt.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.