Een aantal verenigingen heeft moeite met de tarieven die de SRO vraagt voor de “gymzalen”.
Zaalvoetbal, basketbal, handbal, allemaal kijken ze met jaloezie naar bijvoorbeeld Soest waar de huur in sommige gevallen drie keer zo laag is.

CDA sportwoordvoerder Ben van Koningsveld wil graag inzicht in het verschil. “Op de website vallen de verschillen mee voor kleine zalen mee, maar in de praktijk is het hier veel duurder en zijn er veel partijen die zelfs twijfelen of ze niet in Soest of elders moeten huren”, geeft het CDA raadslid aan.

“Sport is zo’n enorme bron van sociale cohesie, van gezondheidsbevordering, en creëren van eigenwaarde”, daar moeten we als gemeente in mijn optiek meer oog voor hebben, aldus Van Koningsveld. Graag wil het CDA weten waar de verschillen in prijs vandaan komen en wat we er eventueel aan kunnen doen. “Daar moeten we breed in kijken. We moeten als gemeente ook de vraag stellen of we altijd de eigenaar van het pand moeten zijn, of zijn andere constructies mogelijk?

Op de vraag of er dan meer geld naar sport moet beantwoordt Van Koningsveld:”Als er daardoor sportverenigingen kunnen groeien en er meer mensen actief aan een sport kunnen doen, zeggen wij geen nee.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.