Laatste week voor reces was een volle week.

Deze week met pijn in het hart het kunstgrasveld bij Amsvorde gesloten. Deze pilot met milieuvriendelijke infill is niet geslaagd. Danny de Graaf, we werken deze dagen hard door om snel een alternatief te bieden.

Door de verenigingsondersteuners (o.a. Marieke Koudijs) van SRO werd maandag een bijeenkomst georganiseerd ter ere van het sportakkoord 2.0. Veel partijen (o.a. GGD, SRO, scholen en Indebuurt033) werken samen aan meer beweging in onze stad. POS Amersfoort als nieuwste telg als medeondertekenaar. Gezamenlijk worden er jaarlijks behoorlijk wat subsidies verstrekt om mensen aan het bewegen te krijgen of te houden. Check https://lnkd.in/exa7BpyJ

Ook maandag een inspirerende bijeenkomst met wijkmanagers, buurtnetwerkers, gebiedmanagers en allerlei mooie namen die we gegeven hebben aan mensen die strijden voor een goede leefbaarheid. Met o.a Portaal en Alliantie. Circusvis kwam nog een presentatie geven die veel inzichten gaf.

Dinsdag naar De Broedplaats. Inwoners pitchen hun ideeën kort en krijgen direct tips en/of handjes. Altijd fijn om zoveel betrokken bewoners te zien en spreken.

Donderdag stadsgesprekken 2.0
Met aantal bewoners in gesprek wat goed gaat en wat nog aandacht nodig heeft. Ook een vooruitblik naar de bezuinigingen voor 2026. Via de website metamersfoort.nl kan nog steeds input gegeven worden.

Tot slot nog een startup bijgewoond van JongRegio. Goed om te zien hoe jongeren zich inzetten voor hun omgeving. Zal ze spoedig koppelen aan onze jongerenraad. Maar ook als adviesorgaan is dit wellicht interessant.

Om de week af te sluiten heerlijk met vrienden wezen eten bij Dara. Hoeveel goede restaurants kan een stad hebben??

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.