Gisteren hebben verschillende raadsleden een mooie rondleiding gehad bij het Werkcentrum Regio Amersfoort!

Wat zijn je talenten? Een vraag waar zoveel mensen verschillende antwoorden op geven. Het Werkcentrum wil mensen begeleiden in die zoektocht: wie ben ik? Wat zou ik willen doen? Waarin zou ik mij verder willen ontwikkelen? Vragen die niet iedereen altijd makkelijk kan beantwoorden, maar het Werkcentrum staat voor mensen klaar met persoonlijke aandacht. Met als doel het vinden van een passende werkplek en loopbaanontwikkeling.

Juist die persoonlijke aandacht is zo nodig in onze huidige samenleving. De neoliberale gedachte dat als je maar hard genoeg werkt, het allemaal vanzelf goed komt, werkt niet voor iedereen. Meer werken loont niet altijd. Je kunt zo van de ene op de andere dag je baan kwijtraken. Of soms kan het gewoon even tegenzitten, waardoor je zelfs niet meer gelooft dat ook jij talenten bezit en dat je er niet meer bij hoort. Maar simpelweg door te luisteren, door naast iemand te gaan staan en te sparren over welke talenten je bezit en hoe je die het beste kunt en wilt inzetten, zijn de manieren waarop we mensen steeds kunnen helpen.

Dat is een wereld waar we voor staan als CDA. Dat is een wereld waarin we geloven. Niet de hardste schreeuwers of de beste jongetjes uit de klas bepalen succes, maar medemenselijkheid en compassie. Dat is ook altijd het doel geweest van het bestuur: het bestuur staat ten dienste van de zwakken. Politiek moet het mogelijk maken voor mensen om het goede te doen.
Daar willen we ons voor inzetten, elke dag weer. Om deze wereld, die soms zo duister en kil kan zijn, steeds weer een beetje mooier te maken.

Hans Dieter de Smit

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.