Vanochtend namen Angeliek Noortman-Nieuwendijk en ik namens CDA Amersfoort een kijkje bij de Ongehindernisbaan op de Varkensmarkt. Tijdens de Diversiteitsweek is er uiteraard ook aandacht voor mensen met een beperking. Ook zij maken deel uit van onze samenleving en moeten ongehinderd daar aan deel kunnen nemen.

De Ongehindernisbaan is een baan die bestaat uit verschillende obstakels en Gerard de Nooij, Roos Oppers en Ingrid Verhey van www.ongehinderd.nl daagden ons uit langs/over die obstakels te gaan met een rolstoel of blindenstok. Om te ervaren hoe mensen met een lichamelijke of visuele beperking in hun dagelijks leven ervaren hoe moeilijk het soms is over straat te gaan.

Onze wethouder Micheline Paffen-Zeenni was natuurlijk aanwezig en ging de uitdaging aan, in een rolstoel. Best een hele opgave! Gelukkig is al veel ten goede veranderd in de binnenstad van Amersfoort. Er blijft ook werk aan de winkel, soms letterlijk.

Mooie gesprekken gehad met medewerkers van de gemeente en vooral met enkele inwoners over hun ervaringen in bijvoorbeeld openbaar vervoer. En weer wat geleerd: een blindengeleidehond die zijn “harnas” aan heeft mag je niet aanhalen of aaien, ook niet als hij er zelf om komt vragen!

Jan de van der Schueren

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.