Dank allemaal voor je stem en het vertrouwen.
Het is een bijzondere uitkomst. Ik krijg veel vragen hoe ik de uitslag ervaar. Het is - weer - zichtbaar geworden dat er veel boosheid, frustratie en ontevredenheid zit. Dat is niet iets van een ander, maar dat zit in onze maatschappij: dit gaat dus over ons allemaal.

Herkenbaar ook, want we kijken naar dezelfde problemen.
Voor mij heeft die ontevredenheid betekent dat ik afgelopen maanden de stap richting de politieke arena heb gezet. Dat mag je zien als constructief protest, dus met de intentie om te kijken waar het anders maar vooral beter kan.

En wat mij betreft liggen veel antwoorden op die problemen nog steeds niet aan de flanken van de arena, maar in het midden. En in dat midden, in het centrum staat een groep bevlogen CDA'ers vanuit Amersfoort en Utrecht: vrouwen en mannen met compassie, daadkracht en ambitie.

Wat ook duidelijk wordt, is dat de aantallen CDA stemmers groot zijn in Amersfoort en Utrecht. Beide steden staan in de top 3 grote gemeenten van Nederland qua CDA stemmers. Hier ligt een basis.

We gaan dus door.
Langs de lijn van de inhoud, spelen niet op de vrouw of de man én gaan vooruit met oog voor draagvlak en realisme. Niet alleen praten over, maar juist het aanpakken van de problemen. En als het makkelijk was, dan was het allang gedaan.

Stemmers: nogmaals dank voor jullie vertrouwen.

Vrijwilligers: jullie maken het verschil met jullie inzet: you rock!

Stemmers op andere partijen en thuisblijvers: we hebben de intentie dat je de volgende keer toch (weer) de stem op het CDA zal uitbrengen.

Kortom met woorden, maar ook met daden!

CDA Amersfoort CDA Provincie Utrecht

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.