“Weet dat er iemand op je wacht, luisterklaar, straks een hand op je schouder legt, lieve dingen zegt, of misschien wel niets - en dat is dan genoeg. Zo zet je de stilte om in moed.” Indrukwekkende woorden van Twan Vet vanmiddag.

Het beeld “Stille strijd” van kunstenaar Saskia Stolz staat op initiatief van stichting Open Oog de komende 2 weken op het Eemplein in Amersfoort. Een beeld van een in elkaar gedoken jongen als symbool voor de innerlijke strijd die veel depressieve jongeren voeren. Je voelt de machteloosheid en de eenzaamheid. (Foto en fotograaf: Bastiaan Musscher, Leiden)

De gemeente Amersfoort, MIND, indebuurt033, jongerenwerkers, GGZ Centraal, City of A, @ease, Sovee, bibliotheek Eemland en nog meer ketenpartners slaan de handen ineen om te zorgen dat mentale problemen en depressies bij jongeren bespreekbaar worden zodat de jongeren voelen dat ze er niet alleen voor staan en dat een luisterend oor en een bemoedigende klop op de schouder, hoe klein dan ook, ze moed kan geven om door te zetten en om hoop te hebben. De gedichten van Twan Vet en Diggy Dex geven hoop en moed.

Meer informatie en hulp op https://lnkd.in/ejSRK9fn

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.