De raad van de gemeente Amersfoort  Overwegingen:  
a. Al jarenlang is de Hoolesteeg een onveilige omgeving.
b. Recentelijk hebben er binnen één week twee gewelddadige overvallen plaatsgevonden om de recentelijke zedenzaak daarbij absoluut niet te vergeten.
c. Bewoners uit Amersfoort en met name uit Amersfoort-Noord vermijden de Hoolesteeg 's avonds vanwege onveiligheidsgevoelens.
d. Een veilig alternatief voor de Hoolesteeg impliceert vaak een flinke omweg. Er is geen echt alternatief. Daarbij in ogenschouw nemend dat Amersfoort dit fietspad als een hoofdfietsroute bestempeld heeft voor iedereen die van Amersfoort Noord naar Centrum en vice versa wil reizen.
e. Er zijn verschillende mogelijkheden om de veiligheid en het veiligheidsgevoel te vergroten, zoals cameratoezicht, betere verlichting, frequenter toezicht door boa's of politie, bouwkundige aanpassingen enzovoort.
f. De Hoolesteeg grenst aan het terrein van VVZA. Het om die reden  betrekken van VVZA bij de veiligheidsmaatregelen de samenwerking tussen de vereniging en de lokale gemeenschap kan versterken.  

Verzoekt aan het college:  
Om binnen een maand met een voorstel te komen voor het substantieel verbeteren van de veiligheid in de Hoolesteeg.    

Arie den Ouden  Hans van Wegen    Noëlle Sanders
          CDA                    BPA                Beter Amersfoort 

Goedemorgen Nederland van WNL besteede ook aandacht aan de situatie rondom de Hoolesteeg: (kijk vanaf 03:45) 

https://npo.nl/start/serie/goedemorgen-nederland/seizoen-8_10/goedemorgen-nederland_8527/afspelen?at_campaign=npostart_player&at_channel=npostart&at_creation=share-link&at_detail_placement=1:ls4bsey5:c7dc3357dd7943f091873212464ae486&at_format=share_button;;0_0&at_general_placement=serie||goedemorgen-nederland||seizoen-8_10||goedemorgen-nederland_8527&at_medium=display&at_variant=organic

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.