"Wij in Amersfoort" richt regelmatig de schijnwerpers op mensen uit Amersfoort, Hoogland of Hooglanderveen die al zolang iets speciaals doen dat we denken dat het gewoon is. Als vrijwilliger, betrokken burger of bijzonder talent. Maar niets is gewoon, alles van waarde heeft aandacht nodig. Daarom dus "Wij in Amersfoort" een initiatief van CDA Amersfoort, een politiek-maatschappelijke vereniging.

WIE BEN JE?
Ursula Verrips uit Amersfoort maar alweer lange tijd Hooglandervener

WAT DOE JE?
Begonnen met kopjes thee en koffie schenken, draai ik nu de sportkantine van VV Hooglanderveen (ong. 1600 leden). Inkoop, bardiensten organiseren en ook zelf draaien. Soms denk ik: wat doe ik eigenlijk niet hier?

HOELANG DOE JE DIT?
Toen mijn oudste zoon hier begon te voetballen, zo’n 20 jaar geleden. Bij elk begin van het seizoen zie je weer de nieuwe voetballers en hun ouders die je mag verwelkomen. Dit geeft zoveel energie. Ook om zo weer nieuwe vrijwilligers te vinden. Het is niet eng om te helpen en je krijgt er veel voor terug. Dankbaarheid en gezelligheid, natuurlijk, maar ook iets praktisch voor de club. Zo werken we met een systeem. Als je 10 sociale punten hebt verdiend, bijvoorbeeld door meedraaien van 4 bardiensten per jaar, voorkom je extra verhoging van de contributie. Modern toch?
Dit kan ik alleen wanneer mijn hele gezin achter mij staat. We plannen toch wel onze vakanties en activiteiten rond het voetbalseizoen. Ja, dat heb ik er wel voor over.

WAT ZOU JE (NOG) WILLEN DOEN?
Ik zie me op mijn oude dag hier nog steeds koffie rondbrengen. Desnoods met een rollatortje.

Ursela BEDANKT voor je geweldige inzet en betrokkenheid!

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.