Ruimte geven aan identiteit

Maatschappelijk organisaties werken vaak vanuit een eigen inspiratiebron, zo ook de mensen die zich via die organisaties inzetten voor de maatschappij. Dit maakt onze maatschappij kleurrijk en divers, iets waar het CDA trots op is.

Het past de overheid niet om uit te maken welke inspiratiebron de juiste is voor het uitvoeren van maat­schappelijk werk. Als een organisatie goed werk levert binnen de maatschappij, dan verdient deze steun.

Politieke partijen hebben allemaal een eigen ideologie van waaruit ze zo’n inspiratiebron beoordelen. Sommige partijen in Gorinchem menen dat het de overheid is die mag bepalen of een inspiratie al dan niet neutraal is. Het CDA vindt dat een neutrale overheid niet bestaat, maar een onpartijdige overheid wél.

Dit wil het CDA in Gorinchem: dat organisaties hun eigen ideële inspiratie hebben en dat de overheid zich daar niet teveel mee bemoeit. De Nederlandse wetgeving is natuurlijk altijd leidend. De vraag moet zijn of de organisatie goed werk verricht, los van de drijfveer die men heeft. Zo blijft Gorinchem een mooie veelkleurige stad

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.