29 januari 2017

Pensioentour van CDA-er Pieter Omtzigt doet Rijnsburg aan!

Op woensdag 15 februari doet de pensioentour van Pieter Omtzigt, kamerlid en kandidaat voor het CDA bij de komende verkiezingen, ook Rijnsburg aan! Vanaf 19 uur is hij, samen met CDA-jongerenkandidaat Julius Terpstra uit Leiden, te gast bij de CDA-afdelingen uit de Duin- & Bollenstreek. De bijeenkomst wordt gehouden in Klok7 in het complex van FloraHolland in Rijnsburg en staat open voor alle belangstellenden. Aanmelden is niet nodig.

Omtzigt luis in de pels van het kabinet
Pieter Omtzigt heeft al een flink aantal plaatsen in Nederland aangedaan met zijn pensioentour en trekt steeds volle zalen. Pensioen is een thema waarover veel Nederlanders zorgen hebben. Al sinds 2003 houdt hij zich als kamerlid met dit onderwerp bezig. In 2012 werd hij met voorkeurstemmen herkozen als kamerlid en in de afgelopen jaren ontwikkelde hij zich tot de luis in de pels van de regering. Hij beet zich vast in zaken als de reorganisatie bij de belastingdienst, het dossier rond de ramp met de MH17, de pensioenregelgeving en de vervolging van christenen in het Midden-Oosten. In 2014 benoemde de parlementaire pers hem tot parlementariër van het jaar en in september 2016 ontving hij de eervolle Prinsjesprijs, die wordt uitgereikt aan een politicus die in optreden of handelen van bijzondere betekenis is voor het gezag van het parlement en voor de vitaliteit van de parlementaire democratie van Nederland.

Julius Terpstra heeft 'wortels' in Rijnsburg 
Naast Pieter Omtzigt is ook Julius Terpstra aanwezig, de jongerenkandidaat van het CDA uit Leiden. De familie van Terpstra heeft haar wortels in Rijnsburg en hij heeft in zekere zin dus een thuiswedstrijd. Julius zal met u in gesprek gaan over zijn inzet en ideeën voor jongeren: het moet voor jongeren makkelijker zijn om een studie te gaan volgen, een vaste baan te vinden of een huis te kopen of te huren.

Ten slotte zal gastheer FloraHolland een korte presentatie houden over het belang van de veiling voor de wereldwijde bloemenhandel.

De avond staat open voor alle belangstellende. De ontvangst is om 19 uur met koffie, het programma start om 19.15 uur. Op het complex van FloraHolland is voldoende parkeergelegenheid. Houdt u rekening met een paar minuten loopafstand naar Klok7.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.