24 november 2022

Bloeiende plantenperken verwaarloosd, CDA dringt aan op beter onderhoud

Verschillende perken met vaste planten in onze gemeente liggen er maar verwaarloosd bij. Zo viel CDA-raadslid Adger van Helden op. Namens de CDA-fractie vraagt hij het college om in te grijpen.

Actie nodig
Van Helden: “Neem de borders langs de Parklaan in Katwijk. Een aantal jaren geleden zijn hier bloeiende vaste planten aangeplant. Door droogte en vorst zijn er planten doodgegaan en verdwenen. Dat hoort erbij, maar dan moet je die planten wel regelmatig vervangen. Dat is hier al een tijd niet gebeurd. Het resultaat is dat het onkruid de gaten opvult. Op sommige andere plekken krijgen kruiden en grassen de ruimte, prima. Maar hier waren mooie vaste planten aangeplant."

"Dat laat je dan toch niet zo overwoekeren?”

Daarom dringt het CDA Katwijk er bij het college op aan om in actie te komen.

Wacht nieuwe borders hetzelfde lot?
Het CDA-raadslid vreest dat ook andere borders hetzelfde lot te wachten staat. Veel inwoners zijn blij met de bloeiende planten in bijvoorbeeld de Rijnstraat of de Hoofdstraat. Maar als deze perken dezelfde behandeling krijgen, of eigenlijk; het gebrek daaraan, dan staat het daar binnen de kortste keren ook vol met kruiden en brandnetels. “Dit kan toch niet de bedoeling zijn," vindt Van Helden. Het CDA gaat voor mooie bloeiende perken langs onze wegen en in de wijken.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.