04 juli 2023

CDA en VVD: maak tempo met flexwoningen!

Een eigen woning is voor starters en jongeren die voor het eerst het huis uit gaan door de stijgende huur- en koopprijzen onbereikbaar. Tijdelijke, of ‘prefab’-woningen kunnen dan uitkomst bieden. CDA en VVD roepen het gemeentebestuur op hier tempo mee te maken.

Van de grond
Door allerlei omstandigheden laten ook woningbouwprojecten vaak lang op zich wachten en wachtlijsten voor sociale huurwoningen zijn nog altijd lang. CDA-woordvoerder Barend Tensen: “Reden te meer om als gemeente te kijken naar innovatieve woonvormen als (tussen)oplossing. Gedurende de vorige raadperiode en ook de huidige hebben we hier vaak aandacht voor gevraagd. Toch lijkt het niet of slechts gedeeltelijk ‘van de grond te komen’.”

Toch lijkt het niet of slechts gedeeltelijk ‘van de grond te komen’.

Valkenhorst
Lennart van der Plas (VVD) ziet ook voordelen om de voortgang van bouwlocatie Valkenhorst te bespoedigen. “Mogelijk kan de plaatsing van tijdelijke woningen hier behulpzaam zijn voor de aanstaande, grootschalige nieuwbouw in dit gebied, bijvoorbeeld door deels al bepaalde infrastructuur aan te leggen.”

Update
Het gemeentebestuur kondigde vorig jaar al aan dat delen van Valkenhorst benut kunnen worden voor tijdelijke woningen. Sindsdien heeft de gemeenteraad hier echter niets meer van vernomen. Raadsleden Van der Plas (VVD) en Tensen (CDA) vragen daarom om een update. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.