08 maart 2022

CDA-minister Karien van Gennip: talenten zien van jongeren

Jongeren hebben het de afgelopen coronajaren flink voor de kiezen gekregen. Niet sporten, lessen van achter een beeldscherm, geen feestjes. CDA-lijsttrekker Adger van Helden: “Het CDA wil dat daar de komende jaren aandacht voor is. Geen blijvende schade voor de Corona-generatie!” Hierover ging minister Karien van Gennip in gesprek met een groep jongeren en medewerkers van het Welzijnskwartier in jongerencentrum SCUM. Heel toepasselijk op de vooravond van Internationale Vrouwendag ging het gesprek over het zien van talenten, kansen krijgen en gelijkwaardigheid. Dit is voor Karien van Gennip een belangrijke drijfveer. Of je nu een jongen of meisje bent en waar je wieg ook heeft gestaan, iedereen hoort dezelfde kansen te krijgen en mee te kunnen doen. Zorgen dat mensen erbij horen en onderlinge verschillen juist als kracht zien.

Geen verloren corona-generatie!
De CDA-minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid hoorde over de gevolgen die de coronacrisis op jongeren heeft. Veel jongeren gaven in het gesprek aan dat zij zich zorgen maken over hun toekomst. Daar ligt een duidelijke taak voor de gemeente en ook bij het kabinet. Maar er was ook perspectief! CDA-wethouder Corien van Starkenburg: “We hebben krachtige verhalen gehoord over de aanpak van ‘Project Talent’ van het Welzijnskwartier. Minister van Gennip, zelf moeder van 4 dochters, herkende de problematiek en was onder de indruk van deze aanpak. Eén van de deelnemers van het gesprek, Marinka Ouwehand, mag zelfs een dag meelopen met de minister!” De talenten zien van jongeren helpt hen bij het ontwikkelen van een mooi toekomstperspectief. Het CDA wil er alles aan doen om te blijven investeren in onze jongeren.

Minister opgehaald met wijkhopper van Katwijk Rijd(t) Mee
Minister Van Gennip kwam, samen met wethouder Van Starkenburg, in Katwijk aan in een wijkhopper van Katwijk Rijd(t) Mee. Dit is dé manier van lokaal vervoer voor mensen die actief mee willen doen aan de samenleving, maar niet de mobiliteit hebben voor eigen vervoer. Vervoer vóór en dóór inwoners van Katwijk met vrijwillige, kundige chauffeurs. De minister was vol lof over het comfortabele ritje in de elektrische wijkhopper: ‘Van harte aanbevolen!’

Foto's: Paul van Houten

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.