05 februari 2023

Eindelijk bouwen op Uxem-terrein Valkenburg

De aanhouder wint! Het CDA dringt er al tijden op aan om het voormalig bedrijventerrein van Uxem (Valkenburg) te benutten voor woningbouw. Inmiddels heeft het gemeentebestuur een intentieovereenkomst getekend met KBM Groep voor minimaal 70 nieuwe woningen.

Benutten voor woningbouw
Woordvoerder wonen Barend Tensen: “Fijn dat er nu eindelijk stappen worden gezet. Wat het CDA betreft is de volgende  dat er genoeg betaalbare woningen worden gebouwd. Dat is onze inzet.” Het CDA is daarom ook benieuwd naar het raadsvoorstel waarin de verdere invulling van het gebied besproken moet worden. Valkenburgs raadslid Kimberley van der Nagel: “Goed nieuws voor Valkenburg. Het gebied lag er maar verpauperd bij en het beloofd nu een stuk mooier te worden.”

Goed nieuws voor Valkenburg. Het oude bedrijventerrein lag er maar verpauperd bij.

Meer bouwlocaties
Tensen en Van der Nagel vroegen vorig jaar op ludieke wijze aandacht voor deze locatie met de banner 'hier bouwen: woonkansen voor iedereen' (zie foto). Tensen: “Wat ons betreft stopt het niet hier. Er zijn nog veel meer locaties in onze gemeente waar snel gebouwd kan worden. Wat dacht je van 't Ambacht? Horn fase 2? Boerslaan en Helmbergweg? Tijdelijke woningen op 't oude Vliegkamp Valkenburg? Werk aan de winkel dus.” Door politieke vragen te blijven stellen, toch maar weer een keer aandacht hiervoor te vragen in debatten, moties en werkbezoeken blijft het CDA Katwijk zich inzetten voor het versnellen van bouwprocedures. De woningnood, zeker onder starters, vraagt er zeker om!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.