14 februari 2018

“Van Kwakkelwei naar Central park”

"Van Kwakkelwei naar Central park", Ben Rijnten en Dik de Mooij hebben grote plannen met het gebied ten noorden van de Overrijn. Vorige week mochten Adger van Helden, Irene van der Plas en Jacco van Duijn hun idee horen met op de achtergrond de ondergaande zon over de Kwakkelwei. Het gebied is één van de weinige stukken groen landschap in Katwijk aan de Rijn, maar de toekomst is niet rooskleurig. Ben en Dik geven aan dat ze bang zijn dat het gebied wordt volgebouwd met huizen en daarom zijn deze heren begonnen met een burgerinitiatief.

Als CDA Katwijk zijn wij hier ontzettend blij mee, omdat wij vanaf 2014 al in onze plannen hebben staan dat de Kwakkelwei een natuur-rijk gebied moet blijven. Het CDA kon echter niet rekenen op veel politieke steun en daarom is dit burgerinitiatief nodig om de Kwakkelwei als 'groene long' van Katwijk aan de Rijn te behouden. Behouden van groen en uitbreiden tot centraal park in Katwijk aan den Rijn. Dat is het idee in een notendop. Waar ik bij het Central park denk aan concerten van Paul Simon & Art Garfunkel is het deze zonnige namiddag inderdaad een Sound of Silence op de Kwakkelwei. Je hoort alleen de vogels en het golvende water van de Oude Rijn.

Echter is voor een Central park nog veel nodig, zoals het tegenhouden van het plan om woningen te maken op dit gebied. Het hoogheemraadschap van Rijnland is eigenaar van de grond en wil het verkopen voor veel geld. Zolang de bestemming van de Kwakkelwei 'groen' is levert de grond niet veel geld op. De plannen voor woningbouw worden op dit moment al gesmeed, dus is het nu de hoogste tijd om deze woningbouwplannen op dit uniek stukje land tegen te houden. Het CDA is blij met het burgerinitiatief van Ben Rijnten en Dik de Mooij en hopen op veel steun voor dit plan. Dit gebied is ongerept al prachtig, maar het kan een parel worden in Katwijk aan de Rijn. Niet alleen belangrijk voor het nu maar vooral voor de toekomst. Voor een dorp dat je door wil geven #teamCDA.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.