Irene van der Plas

Raadslid | Hoornes-Rijnsoever

tel. (071) 402 80 98
[email protected]

Mezelf voorstellen doe ik zelf altijd liever door een hand te geven. Ik ben in 1961 geboren in Leiden en bracht mijn jeugd door in Leiderdorp. Na de middelbare school studeerde ik af aan de Bibliotheek- en Documentatie Academie in Den Haag. Op mijn tweeëntwintigste ben ik naar Katwijk verhuisd waar ik sindsdien met veel plezier woon en werk. Getrouwd met Dick en trotse moeder van een dochter (Maaike) en een zoon (Steven). In mijn werkzame leven ben ik manager frontoffice bij Bibliotheek Katwijk. Mijn vrije tijd breng ik graag buiten door: met wandelen in de natuur, fotograferen, tuinieren, fietsen en het lezen van een goede roman in het zonnetje.

In de veertig jaar dat ik nu in ons mooie dorp woon, ben ik me steeds meer betrokken gaan voelen bij hoe we met elkaar samenleven in deze gemeente. Zo zeer zelfs dat ik me nu als raadslid inzet om mee te praten over allerlei onderwerpen die vandaag en in de toekomst spelen. Ik ben nieuwsgierig van aard en altijd bereid de handen uit de mouwen te steken. Positief in het leven staan, de uitdaging aangaan, niet bang zijn en verschillen tussen mensen niet zien als een reden om lelijk tegen elkaar te doen maar juist als een kans. Ik heb de overtuiging dat je de wereld echt beter kunt maken door samen te werken op allerlei terreinen.

Bij het CDA voel ik me thuis omdat deze partij staat voor verbinding van mensen, zorg en respect voor elkaar en meedoen in een sterke samenleving. Het CDA is in Katwijk echt een partij van het midden en vervult een soort scharnierfunctie voor de verschillende belangen en geluiden in onze samenleving. Altijd op zoek naar de kracht van de samenleving en naar wat we voor elkaar kunnen doen. Hoe mooi is dat? Als je aan waarden en tradities hecht en tegelijk wilt dat Katwijk meegaat met de tijd, dan is een stem op het CDA een logische keuze. Samen met een enthousiast team zal ik me de komende vier jaar weer voor 100% inzetten voor het Katwijk dat we door willen geven.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.