27 april 2023

Koningsdag: een dag van waardering, verbondenheid en feest

Op 27 april mogen vlag en wimpel uit. Niet alleen vieren we in Leidschendam, Voorburg en Stompwijk de verjaardag van de koning, we eren onze gedecoreerden, genieten met onze kinderen op rommelmarkten en feestelijk versierde straten en luisteren tot de avond valt naar muziek en de vrolijke gesprekken.

Het CDA waardeert de grote inzet van iedereen die actief is op deze dag om er weer een mooi feest van te maken. CDA-fractievoorzitter Ron van Duffelen: “Betrokken inwoners maken een sterke gemeente. Het is een mooi om te zien hoe in onze drie kernen tallozen zich inzetten om van koningsdag elk jaar een groot feest te maken.”

De vrolijke noten van de aubade ’s ochtends vroeg bij de Oude Kerk in Voorburg luiden een dag in die in de Herenstraat al veel eerder begon met het uitstallen van spullen voor de rommelmarkt, gelukkig nog steeds voor een groot deel het domein van jonge kinderen en hun ouders. CDA-raadslid Liesbeth van der Heide: “Muziek bindt mensen. Onze oude volksliedjes en de muziek die bij de aubade zijn gebracht, de levendigheid van de rommelmarkten geven een speciale inkijk in onze volksaard. Jong en oud, nieuwe inwoners en zij die hier geboren en getogen zijn vieren samen wat ons bindt.”

Het CDA feliciteert alle negen gedecoreerden met hun Koninklijke onderscheiding. Een terechte blijk van waardering voor veel inzet en maatschappelijke betrokkenheid. CDA-raadslid Diederik Visser: “We zijn in onze gemeente gezegend met veel vrijwilligers en mantelzorgers die dagelijks of wekelijks zorgen voor hun buren of naasten of die via verenigingen, maatschappelijke organisaties, Kerken, stichtingen, de Oranjevereniging of gewoon op eigen doft zich inzetten voor een mooier, gezelliger, schoner, veiliger en beter Leidschendam-Voorburg. Deze mensen zijn goud waard voor onze samenleving. Een Koninklijke onderscheiding vandaag door het jaar heen is een mooi eerbetoon aan hun inzet.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.