08 mei 2019

Raadsflits 7 mei 2019

Raadsflits 7 mei 2019

Mooi Europa. Op 23 mei gaan de stembussen open voor de verkiezing van het Europees Parlement. Het CDA hoopt op een hoge opkomst. De Europese Unie is een uniek verbond dat al meer dan 70 jaar vrede en voorspoed brengt.

Prettig wonen. Leidschendam-Voorburg moet aantrekkelijk blijven. Het CDA vraagt het College woningbouw duidelijker in samenhang met leefbaarheid te benaderen. In Leidschendam-Zuid (Overgoo) is ruimte voor sociale woningbouw; komt er dan ook een extra tramhalte? In Leidschendam-Noord (bij de Gravin Catharinalaan) is plek voor extra seniorenwoningen, maar hoe zit het met speelplekken voor kinderen? Zorgvuldige afwegingen, gedegen overleg met inwoners, en goede regionale samenwerking zijn nodig voor toekomstbestendig woongenot.

Steun voor cultuur en sociaal-maatschappelijk initiatieven. Subsidietafels zijn een goed middel om organisaties en verenigingen en gezelschappen gezamenlijk te laten nadenken over de subsidiering van hun bijdrage aan sociale, maatschappelijke en of culturele voorzieningen in onze gemeente. Samenspraak genereert vruchtbare samenwerking. Voorwaarde voor het CDA is wel dat nieuwe initiatieven en kleine verenigingen kunnen aanschuiven en meebeslissen. Aan de opzet en opbrengst van de subsidietafels mag van het CDA nog wel gesleuteld worden.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.