27 december 2021

CDA Nieuwkoop presenteert top 5 kandidatenlijst

CDA Nieuwkoop presenteert top 5 kandidatenlijst Het CDA Nieuwkoop heeft de top 5 van de kandidatenlijst voor de komende verkiezingen gepresenteerd. Naast huidige raadsleden, zijn er twee nieuwe gezichten aan de lijst toegevoegd. Hiermee zet het CDA een sterk team neer om de komende vier jaar plaats te nemen in de Gemeenteraad.

De lijst wordt aangevoerd door Antoinette Ingwersen, op dit moment wethouder Economische Zaken, Openbare ruimte, Recreatie & toerisme, Mobiliteit en Financiën. Zij is door de leden van de lokale CDA afdeling gekozen tot lijsttrekker voor de komende Gemeenteraadsverkiezingen. Voordat Ingwersen actief werd in de politiek had zij verschillende functies bij de Politie, meest recent als Politiecommissaris en Sectorhoofd bij de Politieacademie.

In de top 5 zijn zowel nieuwe als bekende gezichten terug te vinden. Zo zijn huidige raadsleden Leon Zoet (Langeraar) en Kees Egberts (Ter Aar) herkiesbaar voor een nieuwe periode. Beide zijn al jaren betrokken bij de Nieuwkoopse politiek, waarbij Egberts de afgelopen periode de rol van fractievoorzitter heeft ingevuld. Nieuw op de lijst zijn Romy van Dijk (Ter Aar) en Rowan van Leeuwen (Nieuwveen) en zorgen voor vernieuwing op de CDA kandidatenlijst. Op dit moment is Romy van Dijk al actief binnen de gemeenteraad als fractie-assistent. Dit doet zij naast haar studie rechten aan de Universiteit Leiden. Met haar derde plek op de lijst is zij beschikbaar voor een plek in de raad.

Jamiel Arens, voorzitter van het CDA Nieuwkoop: “Ik ben enorm trots op deze top 5. Het is een mooie mix van ervaring en frisse gezichten. Het team sluit naadloos aan op onze visie op de maatschappij, waar mensen samen komen om hét verschil te maken. Met deze betrokken en enthousiaste kandidaten gaan wij dat verschil maken.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.