14 november 2020

Mantelzorgers in het zonnetje gezet

In het kader van de Week van de Mantelzorger heeft het CDA een oproep gedaan om mantelzorgers aan te melden voor een leuke attentie.
De reacties stroomde binnen! Sommige mantelzorgers werden zelfs door meerdere mensen aangemeld. 
Wij hebben alle namen opgeschreven en in de hoge hoed gegooid.
Op dinsdag 10 november - de dag van de mantelzorg - hebben wij al 2 mensen blij gemaakt met een High Tea waardebon, en gisteren hebben wij de andere 8 gelukkigen geloot. 

Vandaag zijn een aantal CDA'ers op pad gegaan om ook deze 8 mensen de attentie te overhandigen. 
Hierbij even in het kort - met hun toestemming - wie er in het zonnetje zijn gezet en door wie.

- Janny ,aangemeld door Cindy, Petra en Nancy.
Janny is 4  jaar mantelzorger geweest voor een jonge vrouw met dementie. Daarnaast is zij jarenlang werkzaam geweest in de thuiszorg.
Nadat ze daarmee gestopt was, is ze voor een van haar clienten de maaltijden blijven maken en bezorgen. Ondanks haar eigen gezondheid, blijft ze dit iedere week doen en staat ze daarnaast ook nog klaar als oppas-oma voor haar kinderen.

- Annemarie , aangemeld door Ineke, Wendy & Martin
Annemarie is mantelzorger voor haar dementerende moeder. Daarnaast heeft ze 2 jonge kinderen en werkt ze als stewardes.

- Ineke, aangemeld door haar man Willem
Zij is al vele jaren mantelzorger voor haar man, die lijdt aan MS. Daarnaast verzorgd zij ook haar moeder en houdt ze contact met haar buren door middel van een door haar opgezette burengroep.

- Mr & Mvr Smits, aangemeld door Marsha.
Dit echtpaar zorgt al 45 jaar voor hun zoon met autisme. Door de weeks woont hij in Rotterdam, maar ieder weekend halen zijn ouders hem op om gezellig thuis te zijn.

- Corrie, aangemeld door Marjan
Corrie is mantelzorger voor haar man met vergevorderde dementie. 

- Fransicsa (Cisca), aangemeld door Marja
Cisca is mantelzorger voor haar moeder van bijna 102 en haar man. Daarnaast is ze oppas-oma voor de kleinkinderen en al wat jaren vrijwilliger bij de Voedselbank

- Aad & Dea, aangemeld door Krista
Aad en Dea helpen hun dochter Krista, die op jonge leeftijd hersenletsel opliep. Krista is moeder van 2 kinderen en ontzettend blij met alle hulp die ze krijgt van haar ouders.

- Monique, aangemeld door Tim
Monique is mantelzorger voor haar man Tim en haar vader.

- Ria, aangemeld door Loes
Ria is mantelzorger voor haar zoon, die meervoudig gehandicapt is. Hij woont in een verzorgingshuis, maar wordt nog ieder weekend en vakantie naar huis gehaald.

- Annemieke, aangemeld door Kristel
Annemieke is mantelzorger voor haar ouders en schoonmoeder. Haar ouders zijn beide getroffen door Corona, wat de zorg nog zwaarder maakte. Naast alle ziekenhuisbezoekjes, huisontsmettingen en het onderhouden van contact met het ziekenhuis, is zij ook nog lerares op een middelbare school.

Volgend jaar hopen wij weer een mantelzorg diner te kunnen verzorgen. Alle aanmeldingen die niet in de prijzen zijn gevallen hebben van ons hierover een bericht gehad.
Wij hopen van harte dat wij hun volgend jaar mogen verwelkomen, want al deze mensen verdienen het om in het zonnetje gezet te worden!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.