Jacky Silos

Wethouder

Bezig zijn met de toekomst van onze stad vind ik één van de leukste dingen om te doen! De ideeën van het CDA sluiten perfect aan bij de manier waarop ik naar het leven kijk. In alles wat ik doe probeer ik vorm te geven aan de waarden die ook in mijn politieke activiteiten leidend zijn.

Mijn kinderen bied ik geborgenheid en leer ik de waarde van familie. Voor de klas probeer ik leerlingen mee te geven dat zij op jonge leeftijd al van betekenis kunnen zijn voor hun omgeving. In de kerk ben ik deel van een gemeenschap waar mensen voor elkaar zorgen. Als bestuurskundige ben ik altijd bezig met het nadenken over manieren waarop het openbaar bestuur de samenleving kan ondersteunen.

Ik geloof dat je een sterke samenleving alleen samen kunt vormen. Ik ben trots op de vele vrijwilligers en mantelzorgers die Vlaardingen zo’n fijne stad maken. Dáár, bij hen, begint de politiek. In de afgelopen vier jaar heb ik mij hard gemaakt voor verenigingen, vrijwilligers en mantelzorgers. Door het CDA komt er een servicepunt voor verenigingen waardoor zij meer ondersteuning kunnen krijgen bij hun activiteiten. Als het stadbestuur hen goed ondersteunt, kunnen zij nog meer betekenen voor Vlaardingen. Wat mij betreft gaat dat nog niet ver genoeg. Daarom wil ik werken aan een dienstbare overheid die maatschappelijke initiatieven stimuleert. Verantwoordelijkheid nemen en vertrouwen geven horen daarbij.

Ik maak graag deel uit van een overheid die erop vertrouwt dat mensen en organisaties doen wat ze kunnen doen. En andersom: dat Vlaardingers erop kunnen vertrouwen dat het gemeentebestuur doet wat het moet doen. Dat is waar ik de komende vier jaar aan zal werken; een overheid die de samenleving centraal stelt.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.