Geboortejaar: Ergens in het vorige millennium
Beroep: Docent aardrijkskunde en economie
Woonplaats: Makkum

Waarom CDA?

Omdat de meeste mensen heel redelijk zijn als je beladen thema’s aankaart. Dat redelijke past ook bij het CDA. Onze partij neemt vaak een standpunt in dat voor een groot deel van onze inwoners als heel redelijk zal worden ervaren. De redelijkheid, een luisterend oor, het omdenken naar elkaar. Hierin herken ik het CDA en mijzelf. We zijn niet alleen op aarde, we zullen het met z’n allen moeten doen. Dit gevoel is de laatste tijd onder druk komen te staan maar misschien onbewust sterker aanwezig dan ooit tevoren!

En meer?

Na 2 turbulente jaren hoop ik dat de maatschappij weer enigszins tot rust zal komen. Dat het maatschappelijke leven haar beloop weer zal krijgen. Belangrijk is dat wij in onze gemeente elke bewoner een plek kunnen geven. Daarmee bedoel ik niet alleen het spreekwoordelijke ‘dak boven zijn/ haar hoofd’ maar ook een plek in de maatschappij. Iedereen moet kansen krijgen op school, op de arbeidsmarkt en in het maatschappelijke verkeer.

Overige

Samen woon ik met mijn vriendin Corina in Makkum. Een heerlijk dorp aan de IJsselmeerkust, vlak onder de Afsluitdijk. Door de week werk ik in West-Friesland, Medemblik. Daar sta ik voor de klas en geef ik les in o.a. aardrijkskunde en economie. In mijn vrije tijd wandel ik graag door alle uithoeken van Nederland en schuif ik regelmatig aan bij verenigingen in mijn directe woonomgeving. Samenwerken met vrijwilligers vind ik fantastisch.

Arjen Doedel
Raadslid
CDA Súdwest-Fryslân

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.