14 mei 2014

CDA daagt D66 uit over federaal Europa

Sybrand Buma heeft D66 leider Pechtold uitgedaagd om klare wijn te schenken over de Europese plannen van D66. In de afgelopen dagen heeft D66 bewust onduidelijkheid gecreeërd over het eigen Europese verhaal. De partij vertelt niet wat het echt wil met Europa, terwijl het D66 verkiezingsprogramma daarover geen enkel misverstand laat bestaan.

In het D66 programma staan niet alleen een gekozen Europese president en een Europese senaat, maar zelfs directe Europese belastingen. "Het D66 programma is een bouwtekening voor een federale Europese superstaat, maar Pechtold lijkt nu geschrokken van zijn eigen federale plannen", zegt CDA leider Buma. 

Buma vindt dat de kiezer recht heeft op duidelijkheid en daagt daarom Pechtold uit tot een een-op-een debat over de federale plannen van D66. Tot nu toe heeft D66 dit debat consequent ontlopen, terwijl Pechtold vandaag wel Wilders verwijt niet met hem te willen debatteren.

Voor het CDA draait de komende periode in Europa om het herstel van vertrouwen. Wij zijn dan ook tegen nieuwe Europese experimenten. Het op orde brengen van de Europese huis heeft onze prioriteit, dus geen federaal Europa!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.