29 mei 2013

CDA: roamingkosten gsm afschaffen in 2015

Uiterlijk in 2015 moeten mobiel bellen en internetten in Europa ('roaming') niet duurder zijn dan in Nederland. Dat eiste het Europees Parlement vandaag van Eurocommissaris Kroes, op aandringen van Europarlementslid Lambert van Nistelrooij (CDA). "Hiermee worden roamingkosten feitelijk afgeschaft. Ik heb hier reeds twee jaar geleden bij Kroes op aangedrongen en ben blij dat het parlement nu mijn zienswijze deelt"

Van Nistelrooij: "Veel gsm-providers in Europa maken nu winsten van 400% op de roamingtarieven. Geld verdienen mag, maar dit is echt van de gekke. Europa mag niet langer tolereren dat vakantiegangers en zakenlui op deze manier worden uitgekleed. We moeten toe naar een Europese telecommarkt met voldoende concurrentie."

"Bel- en internetbundels moeten in heel Europa zonder extra kosten te gebruiken zijn. Verder moeten ook buitenlandse belbedrijven in Nederland hun diensten kunnen aanbieden, waardoor er meer concurrentie ontstaat, wat tot lagere prijzen zal leiden", aldus Van Nistelrooij.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.