02 juli 2013

CDA Strategiedag Europa dichterbij te Haaren

Op zaterdag 29 juni 2013 organiseerde de Buitenlandcommissie van het CDA Brabant in samenwerking met Europarlementariër Lambert van Nistelrooij een strategiedag waarbij Europa centraal stond. Deze activiteit stond mede in het teken van de aanbieding van de slimme specialisatiekaart. In een bomvolle raadszaal in Haaren werd enthousiast gediscussieerd over een economisch sterk Europa en de betekenis hiervan voor Brabant.

Naast locoburgemeester Johan van den Brand en Raymond Gradus directeur van het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA benadrukte CDA-Europarlementariër Lambert van Nistelrooij dat het in deze tijd om banen gaat. Europa moet slimmer, groener en met meer mensen aan het werk. Van Nistelrooij werd gecomplimenteerd met het feit dat hij als EU-onderhandelaar ervoor gezorgd heeft dat er 5 miljard euro naar Nederland komt ten gunste van energie, hightech en innovatieve ontwikkelingen. Dit kan door regio’s ingezet worden voor slimme specialisaties: innovatieve voorstellen die bijdragen aan een slimmer en duurzamer Europa waar meer mensen aan het werk zijn.

Van Nistelrooij: “Graag wil ik verder aan de slag met onze sterke en slimme regio Brabant. We moeten meer mensen aan het werk krijgen en dat kan hiermee gerealiseerd worden”. De EU draagt bij, dáár waar mensen vooruit willen. We hebben vele mooi initiatieven binnen Brabant, denk onder andere aan de 'foodsector', de 'automotive' en de hightech in Eindhoven. Van Nistelrooij benadrukte in zijn gesprek met de aanwezigen het belang van samenwerking tussen kenniscentra, ondernemers, onderwijs en overheid. Hiermee kunnen nieuwe- en bestaande initiatieven binnen Brabant gerealiseerd worden op het gebied van duurzame innovatie en met behulp van EU- fondsen. Voorwaarde voor deze fondsen ie een samenwerking met andere regio's in Europa.

Bekijk hier het verslag van de strategiedag bij de Haarense Omroep Stichting: www.hostv.nl/televisie

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.